FINANS har den 18. februar 2020 skrevet en artikel om AP Bæredygtig – Danmarks første bæredygtige pensionprodukt.

AP Bæredygtig har leveret markedets bedste afkast de sidste 6 måneder af 2019 – sammenlignet med pensionsselskabernes traditionelle fonde.

Uddrag fra artiklen (der er givet tilladelse til at referere fra artiklen):

En investor med 30 år til pensionstidspunktet og middel risiko har de sidste seks måneder af 2019 opnået et afkast på 11,02% i AP Bæredygtig. Nærmeste konkurrenter er Topdanmark Mix med 8,56%. De fleste store pensionsselskaber har afkast under 7% for perioden.

Investeringsdirektør Ralf Magnussen, AP Pension, kommenterer:

“Pension er langsigtet, så seks måneder er selvfølgelig meget kort tid, men resultatet giver en indikation af, at det ikke behøver koste noget at investere med hensyntagen til Paris-aftalen og FN’s 17 verdensmål”. Gevinsterne stammer især fra aktieporteføljen, hvor mindst 20% af omsætningen i et selskab skal være relateret til et af FN’s verdensmål.

Obligationsporteføljen består af grønne obligationer, mens de reale aktiver består af skov, vedvarende energi og danske ejendomme, som enten er certificerede, eller hvor der arbejdes med at nedbringe energiforbruget.

Uafhængig rådgiver Nikolaj Holdt Mikkelsen konstaterer, at pensionsproduktet er kommet ualmindeligt godt fra start.
»Der er stor opmærksomhed på ansvarlig investering, og med et højt afkast i bagagen ligger de godt for at vokse i 2020,« siger Nikolaj Holdt Mikkelsen.

AP Bæredygtig har stadig en lille formue på et ”trecifret millionbeløb”. Men AP Pension venter ifølge Ralf Magnussen kraftig vækst i produktet i 2020.

—————————————-

I Focus Pension er vi glade for at kunne tilbyde vore kunder at investere deres pensionsopsparing med omtanke for den verden vi lever i, uden at gå på kompromis med afkast.

Vordingborg, den 25. februar 2020